Lammfärsburgare i pitabröd med salsa och chutneyfraiche

Ingredienser

Plockmat när det är som bäst! Här stoppar vi burgarna i pitabröd och de får gott sällskap av tomat- och avokadosalsa och en klick sötsyrlig chutneyfraiche.

35 min Lamm 4 port.

Gör så här

1

Börja med salsan. Tärna tomaterna. Skala, kärna ur och tärna avokadon. Skala och finhacka den röda löken. Grovhacka persiljan. Blanda samman i en skål. Pressa över citronsaft och smaka av med pressad vitlök, socker, salt och peppar. Låt stå framme till serveringen.

2

Vänd ihop crème fraiche och mango chutney. Ställ kallt fram till servering.

3

Skala och finhacka lök och vitlök till burgarna. Blanda neri lammfärsen tillsammans med kummin, salt och peppar. Forma 8 burgare. Hetta upp smör i en panna och stek burgarna i 3–4 minuter på varje sida.

4

Värm pitabröden enligt anvisning på paketet och fyll dem sedan med sallad, burgare, tomat- och avokadosalsa samt chutneyfraiche.

Bilder

Recept

Filtrera