Lax med blomkålssallad, parmesan & basilikakräm

Ingredienser

En härlig laxsallad med blomkål, grönkål och edamamebönor med parmesan och ljuvlig basilikakräm.

30 min Sallad 4 port.

Gör så här

1

Blomkålssallad: Skölj grönkålen. Ta bort stammen och strimla bladen. Fräs grönkålsbladen i lite olja i en varm stekpanna så att de mjuknar en aning. Lägg över grönkålen på en tallrik och låt svalna.

2

Strimla blomkålen tunt. Grovriv parmesanost och finhacka persilja. Blanda samman med edamamebönor, olja, citronskal och saft i en stor skål. Tillsätt salt och peppar efter smak och blanda om ordentligt. Tillsätt grönkålen när den har svalnat.

3

Lax: Skär laxen i kuber. Mortla ihop rivet citronskal, kumminfrön, chiliflakes, salt och socker. Gnid in laxfilén i lite olivolja och fördela kryddblandningen över. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på medelhög värme ca 1-2 min på varje sida.

4

Basilikakräm: Mixa basilikablad, äggula, dijonsenap, vitlök, vinäger och honung i en blender. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant mixande tills det binder till en kräm (majonnäsliknande). Smaka av med lite salt och peppar. Lägg upp blomkålssalladen på ett fat och toppa med laxkuber och basilikakräm.

Bilder

Recept

Filtrera