Pasta alla Norma - vegetarisk pastarätt från Sicilien.
Skär auberginen i tärningar och strö över salt. Låt dem ligga i ett durkslag i 15-20 minuter. Skölj sedan av dem och torka dem torra med hushållspapper.
Lägg tomaterna i en kastrull och fyll med vatten. Låt koka upp och skålla tomaterna i 5-10 min eller tills skinnet spricker. Häll av det varma vattnet och fyll på med kallt vatten i kastrullen. När tomaterna svalnat så pillar du bort skalet vilket du slänger. Lägg tomaterna i en bunke och mosa/krossa sönder dem med en slev eller dylikt.
Skala och hacka rödlök och vitlök. Skär paprikan i centimeterstora kvadrater. Hacka färsk basilika och finhacka färsk mynta.
Koka upp rikligt med vatten till pastan med salt och några droppar olivolja.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek auberginen med torkad oregano i 2-5 min på medelvärme. Tillsätt hackad rödlök och hackad vitlök i pannan, stek 2-3 min därefter lägger du i paprikan fortsätter steka i någon minut. Häll på vinäger och dina krossade tomater i stekpannan, färsk basilika och 1 dl pastavatten. Sänk värmen till svag och låt stå och sjuda i ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och honung.
Koka pastan al dente (med lite tuggmotstånd). Häll av vattnet och vänd i pastan i stekpannan med grönsaksröran eller blanda i en stor skål. Strö över finhackad mynta och ringla över olivolja. Servera pastan med en klick ricottaost för vardera portion med malen svartpeppar. Garnera med färsk basilika.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!