Pasta alla Norma

Ingredienser

Pasta alla Norma - vegetarisk pastarätt från Sicilien.

35 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Skär auberginen i tärningar och strö över salt. Låt dem ligga i ett durkslag i 15-20 minuter. Skölj sedan av dem och torka dem torra med hushållspapper.

2

Lägg tomaterna i en kastrull och fyll med vatten. Låt koka upp och skålla tomaterna i 5-10 min eller tills skinnet spricker. Häll av det varma vattnet och fyll på med kallt vatten i kastrullen. När tomaterna svalnat så pillar du bort skalet vilket du slänger. Lägg tomaterna i en bunke och mosa/krossa sönder dem med en slev eller dylikt. 

3

Skala och hacka rödlök och vitlök. Skär paprikan i centimeterstora kvadrater. Hacka färsk basilika och finhacka färsk mynta.

4

Koka upp rikligt med vatten till pastan med salt och några droppar olivolja.

5

Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek auberginen med torkad oregano i 2-5 min på medelvärme. Tillsätt hackad rödlök och hackad vitlök i pannan, stek 2-3 min därefter lägger du i paprikan fortsätter steka i någon minut. Häll på vinäger och dina krossade tomater i stekpannan, färsk basilika och 1 dl pastavatten. Sänk värmen till svag och låt stå och sjuda i ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och honung.

6

Koka pastan al dente (med lite tuggmotstånd). Häll av vattnet och vänd i pastan i stekpannan med grönsaksröran eller blanda i en stor skål. Strö över finhackad mynta och ringla över olivolja. Servera pastan med en klick ricottaost för vardera portion med malen svartpeppar. Garnera med färsk basilika.

Bilder

Recept

Filtrera