Lövtunna fjäderlätta krispiga spenatchips. Gott till vinet medan man väntar på grillen!
Är lite pillrigt att förbereda men värt mödan och blir jättegott!
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj spenaten (om det behövs). Se sedan till att spenatbladen är torra. Skär av stjälkarna, främst de grova.
Blanda bladen med lite olja och favoritkrydda. Salta lite om inte favoritkryddan redan innehåller salt. Se till att oljan täcker bladen lätt men inte dränker dem - vänd runt och massera försiktigt.
Sprid ut på bakplåtspapper på en plåt och se till att de inte överlappar varandra. Gör du många så gör dem i omgångar. Finriv lite hård ost över, typ parmesan. Låt inte osten tynga ner spenaten.
In i ugnen på 175 grader i ca 10-15 min beroende på hur stora bladen är. Håll ett öga på dem tills de är krispiga. Om de bakas ojämnt, ta ut de färdiga efterhand. Lägg dem på hushållspapper. De ska vara fjäderlätta och krispiga.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!