Curry på kinesiska bönor

Ingredienser

Det första jag gör när jag flyttar till en stad är att jag genast beger mig ut för att hitta närmaste Chinatown. Där finner jag alltid blå-vita porslinsskålar, soppskedar, ätpinnar och för att inte tala om riskokare och andra prylar. Och jag kommer alltid tillbaka dit för alla olika produkter, här finns allt från fisk till.. Allt, verkligen! Dessa repliknande bönor är ofta längre än 3 dm i längd och ibland så binder jag dem i små knutar för att sedan ånga och/eller steka dem.

Detta recept fungerar bra med vanliga bönor också, men försök att hitta dessa kinesiska bönor. Jag... Läs mer

25 min Vegetarisk 6 port.

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i senapsfröna och när de börjar poppa efter ungefär 3 minuter så tillsätt lök, vitlök, ingefära och currybladen. Låt det tillagas i 5 minuter för att sedan tillsätta tomater, koka i ytterligare 5 minuter.
2
Tillsätt nu sparrisbönorna och blanda om alla ingredienser ordentligt. Ha i salt och currypulver och tillaga i ungefär 20 minuter. Tillsätt nu de svarta bönorna, smaka av med salt och avsluta med att tillaga alltsammans i 5 minuter så att alla smaker kommer fram ordentligt. Servera varmt.

Bilder

Recept

Filtrera