En nyttig variant av fish and chips.
Blanda surkål och crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
Skölj svartkålen och torka sedan noga av bladen med handduk så att de är helt torra när du börjar fritera.
Hetta upp olja till 165° i en tjockbottnad kastrull. Lägg ner lite kål i taget och fritera i 2 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Kålen ska bli krispig.
Skär fisken i avlånga kuber. Salta och peppra. Häll mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Vispa upp ägget i en skål. Vänd fiskkuberna först i mjöl, sedan i ägg och ströbröd. Doppa dem i ägget ännu en gång och vänd dem i ströbröd.
Lägg ner fiskbitarna i samma olja som du friterat svartkålen i och låt dem bli gyllenbruna, 3–5 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Strimla eventuellt den friterade svartkålen och servera den till fisken och surkålsröran. Garnera med citronklyftor och purjostrimlor.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!