Fiskkroketter med svartkål och surkål

Ingredienser

En nyttig variant av fish and chips.

45 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Blanda surkål och crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

2

Skölj svartkålen och torka sedan noga av bladen med handduk så att de är helt torra när du börjar fritera.

Hetta upp olja till 165° i en tjockbottnad kastrull. Lägg ner lite kål i taget och fritera i 2 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Kålen ska bli krispig.

3

Skär fisken i avlånga kuber. Salta och peppra. Häll mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Vispa upp ägget i en skål. Vänd fiskkuberna först i mjöl, sedan i ägg och ströbröd. Doppa dem i ägget ännu en gång och vänd dem i ströbröd.

Lägg ner fiskbitarna i samma olja som du friterat svartkålen i och låt dem bli gyllenbruna, 3–5 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

4

Strimla eventuellt den friterade svartkålen och servera den till fisken och surkålsröran. Garnera med citronklyftor och purjostrimlor.

Bilder

Recept

Filtrera