Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Grillad luffarbiff (Flat Iron Steak)

Ingredienser

Luffarbiff är en styckningsdetalj som sitter på bogbladet och enligt många det möraste köttet efter oxfilén.

OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska istället för hemgjord fond måste du spä ut och... Läs mer

60 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Gnid in köttet med olivoljan och salta och peppra ordentligt.

2

Om du inte har möjlighet att grilla går det lika bra i panna på medelvärme i 3–4 minuter på bägge sidor, eller tills köttet har en temperatur på runt 58–62 grader beroende på hur pass rött kött man vill ha.

3

Låt luffarbiffen vila i 10 minuter innan den skärs upp i tunna skivor och serveras tillsammans med vitlökssmöret, skysåsen och kokta sommarprimörer.

4

Vitlökssmör: Blanda alla ingredienser i en bunke och låt smöret stå framme så att det lätt smälter när det läggs på köttet.

5

Skysås: Hacka schalottenlöken och fräs den mjuk i smöret i en kastrull.

6

Tillsätt vinet och fonden och koka upp.

7

Låt såsen koka i några minuter och smaka sedan av med salt och peppar.

Bilder

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här