Grönsaksbiffar med sötpotatisgratäng

Ingredienser

Varför heter det biffar när det är grönsaker?

80 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 200°.
Börja med gratängen. Skala och skär sötpotatisen och potatisen i cirka 3 mm tjocka skivor och koka dem halvmjuka i grädden och mjölken, cirka 5 minuter.

2

Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla chilin.

3

Blanda löken och chilin med potatisen. Skala och pressa ner vitlöksklyftan. Salta och peppra. Häll blandningen i en smord ugnsform, strö över osten och grädda gratängen mitt i ugnen i 30–40 minuter.

4

Krama ut vätskan ur grönkålen. Skala och grovriv potatis och palsternacka, finstrimla bönorna. Lägg allt i en bunke, tillsätt de hackade örterna och blanda runt. Rör ner äggen, strö över mjölet och blanda väl. Salta och peppra.

5

Forma grönsaksblandningen till biffar och stek dem på medelvärme i rapsolja i cirka 5 minuter på varje sida.

6

Blanda rättikan med risvinägern och servera den som tillbehör till biffarna och sötpotatisgratängen. Garnera med persilja.

Bilder

Recept

Filtrera