Varför heter det biffar när det är grönsaker?
Värm ugnen till 200°.
Börja med gratängen. Skala och skär sötpotatisen och potatisen i cirka 3 mm tjocka skivor och koka dem halvmjuka i grädden och mjölken, cirka 5 minuter.
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla chilin.
Blanda löken och chilin med potatisen. Skala och pressa ner vitlöksklyftan. Salta och peppra. Häll blandningen i en smord ugnsform, strö över osten och grädda gratängen mitt i ugnen i 30–40 minuter.
Krama ut vätskan ur grönkålen. Skala och grovriv potatis och palsternacka, finstrimla bönorna. Lägg allt i en bunke, tillsätt de hackade örterna och blanda runt. Rör ner äggen, strö över mjölet och blanda väl. Salta och peppra.
Forma grönsaksblandningen till biffar och stek dem på medelvärme i rapsolja i cirka 5 minuter på varje sida.
Blanda rättikan med risvinägern och servera den som tillbehör till biffarna och sötpotatisgratängen. Garnera med persilja.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!