Denna viltgryta med svamp är en perfekt höstgryta som värmer gott framför brasan. Svamp gör sig alltid bra i en klassisk höstgryta även om det förstås finns många varianter. Lägg till tid för marinering i kyl över natten.
Ett litet tips är att de flesta grytor är godare dagen efter när de har fått stå och gotta till... Läs mer
Dag 1: Gör marinaden. Skala och skiva löken grovt. Blanda den med resten av ingredienserna i en bunke. Lägg köttbitarna i marinaden, täck med plastfolie och ställ bunken i kylen över natten.
Dag 2: Sila marinaden och spara den till senare. Spara även de avrunna lökbitarna.
Bryn köttet i smör i en tjockbottnad gryta (ej oemaljerad järngryta - vinet i grytan löser ut järn som kan missfärga rätten). Bryn även löken från marinaden.
Häll på marinaden och tomatpurén. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skiva under tiden svampen, hacka lökarna grovt och dela/skiva moroten. Bryn alltsammans i en stekpanna och lägg ner det i grytan.
Häll på grädden och låt grytan koka i ytterligare 20 minuter. Tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
Strö på lite hackad persilja och servera med ris eller potatis.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!