Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Köttbullar med potatismos

Ingredienser

Här anser lektor Morberg att alla kommentarer äro överflödiga.

50 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Lägg ströbrödet att svälla i grädden.

2

Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör tills den blir knappt gyllenbrun. Låt svalna.

3

Blanda färsen väl med löken, ströbrödsblandningen och ägget och smaksätt med salt och peppar. Gör gärna ett stekprov.

4

Forma små bullar och bryn dem på hög värme i smör i en stekpanna. Sänk värmen och efterstek dem i 3-5 minuter.

5

Servera köttbullarna med potatismos, gräddsås, pressgurka och rårörda lingon.

6

Potatismos: Skala och koka potatisen riktigt mjuk. Häll av vattnet och stöt potatisen med mosstamp eller vispa med elvisp. För extra slätt mos, använd en potatispress och därefter elvisp.

7

Tillsätt smöret och mjölken blandad med grädden. Smaka av med lite muskotnöt, salt och peppar.

Bilder

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här