Nötfärslimpa med champinjonsås

Ingredienser

Nötfärs på nötter, era nötter!

90 min Vegetarisk 4-6

Gör så här

1

LIMPAN: Koka riset efter anvisningarna på paketet.

2

Värm ugnen till 175°.

3

Hacka svampen och nötterna. Skala och finhacka löken. Skölj och finhacka sellerin, purjolöken och paprikan. Riv moroten fint och smula brödet fint, gärna i en matberedare.

4

Stek löken och grönsakerna lätt i olja. Vispa ihop äggen.

5

Rör ihop alla ingredienser till limpan i en bunke till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer örtkryddor.

6

Klä en 1½-liters brödform med ett bakplåtspapper. Häll i smeten och se till att den fördelas jämnt i formen. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda limpan i 45–60 minuter. Innertemperaturen ska vara 75° när den är klar. Kontrollera med en provsticka att limpan är genomgräddad, stickan ska vara torr. Låt limpan kallna innan du skär upp den.

7

SÅSEN: Borsta och skär svampen till såsen i bitar. Skala och finhacka löken.

8

Fräs svamp och lök i smöret några minuter tills all vätska kokat in. Pudra över mjölet, rör om och späd med buljong och grädde under omrörning. Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar

9

Servera nötfärslimpan med svampsås och sallad.

Bilder

Recept

Filtrera