Plommonspäckad fläskkarré med gräddsås

Ingredienser

Per Morbergs recept på plommonspäckad fläskkarré med gräddsås och ugnsbakade rotfrukter.

Serveras med gröna ärtor och äppelmos.

Läs mer

150 min Fläsk 6 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 175°C. Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen, krydda hela karrén med salt och peppar.

2

Lägg den späckade karrén i en ugnsform med den feta sidan uppåt och stick i en stektermometer där det är som tjockast.

3

Skala lök, morot och palsternacka och skär dessa i grova bitar. Klyfta äpplena och lägg alltsammans i ugnsformen tillsammans med de resterande katrinplommonen. Här sedan på rapsoljan och lägg i lagerbladen.

4

Stek mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är cirka 85°C, vilket tar någonstans mellan 1-2 timmar. Ös köttet med buljongen under stektiden i ugnen.

5

Lyft sedan upp karrén och låt det vila i 10-15 minuter.

6

Medan köttet vilar så kan du göra gräddsåsen. Vispa ur buljongen i formen med vatten så att det blir cirka 5 dl sky. Sila och häll över i en kastrull, tillsätt grädde och låt koka ihop till en simmig konsistens.

7

Smaka av gräddsåsen med soja, salt och peppar.

8

Servera den plommonspäckade fläskkarrén med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen tillsammans med gräddsås, gröna ärtor och äppelmos.

Bilder

Recept

Filtrera