Rödspätta Grenoble

Ingredienser

En läcker fiskrätt med smörfrästa rödbetor och kapris som serveras med nykokt potatis.

Rödbeta i ättika, oj oj oj - svårt till vin. Här ser jag ett utmärkt tillfälle att påminna... Läs mer

30 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 100°C.
Skala potatisen och koka dessa i lättsaltat vatten.
Skär bort huvudet på rödspättorna och rensa bort inälvorna. Klipp bort fenorna runtom. Skölj fisken och torka bort slemmet.

2

Panera spättorna i en blanding av vetemjöl, ströbröd, salt och peppar.
Hetta upp rejält med smör i en stor stekpanna och stek rödspättorna i 4–6 minuter på varje sida, först med ovansidan ner, på medelvärme. Ta upp dem och håll dem varma i ugnen i långpanna.

3

Tärna rödbetorna till garnityret. Torka ur stekpannan och hetta upp smöret. Lägg i rödbetstärningarna och kaprisen och bryn dem några minuter. Tillsätt hackad dill på slutet.
Lägg fisken på varma tallrikar och häll över rödbetsblandningen. Servera med kokt potatis.

Bilder

Recept

Filtrera