Underbar, matig fransk klassiker från Nice - Salade Nicoise - här med färsk tonfisk. Gärna till ett glas svalt rosévin från Provence.
Jag och många med mig tycker att den här salladen är godast när man gör den på hela bitar av... Läs mer
Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp och koka äggen i 6 minuter så att de blir nästan hårdkokta. Spola av dem i kallt vatten. Skala och skär dem i klyftor.
Skala och strimla silverlöken. Strimla paprikan.
Skrubba potatisen och skär den i ½ cm tunna skivor. Pensla skivorna lätt med olja, strö över lite flingsalt och grilla dem mjuka i en grillpanna i 2–3 minuter på varje sida.
Blanda samman dressingen och rör ihop parmesankrämen.
Skär tonfisken i skivor.
Blanda sumac, chilipeppar, citronpeppar, havssalt och råsocker. Vänd tonfisken i kryddblandningen och rosta den sedan snabbt i torr grillpanna.
Fördela salladsbladen på tallrikar, lägg på tonfisk, potatis, ägg, silverlök, paprika och oliver. Droppa över dressingen och servera parmesankrämen i en skål vid sidan om.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!