Rabarber- och mandelkaka

Ingredienser

Ibland är det enkla det bästa – och snyggaste! Bjud på den här kakan och du kommer att bli överöst med beröm. Och det ska hemmabagaren ha! Receptet kommer från min senaste bok – Sweet Spots of New York – läs mer och köp den här

60 min Baka 10 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. Smöra och mjöla en bakform (ca 28x20 cm) med löstagbar kant och lägg bakplåtspapper i botten. Skala och dela rabarberstjälkarna.

2

Vispa smör och socker fluffigt i en bunke. Vispa ned ett ägg i taget samt äggula. Blanda och sikta ned alla torra ingredienser och blanda till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formen. Toppa med rabarber och strö över lite strösocker och kardemumma. 

3

Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter, eller tills pajen har fått fin färg. Servera ljummen eller kall tillsammans med vaniljvisp. 

4

Vaniljvisp: Blanda äggula, socker och maizena i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp under omrörning och ta sedan upp vaniljstången. Blanda ned den heta vätskan i bunken och häll sedan tillbaka alltsammans i kastrullen. Värm på medelvärme och under konstant omrörning tills du får en tjock och fin kräm. Häll ned krämen i en ren bunke och blanda i smöret. Låt svalna i kylen och blanda sedan ned grädden. 

Bilder

Recept

Filtrera