Chiapudding med saffran & rosvatten

Ingredienser

Chiapudding som för tankarna till en dessert från mellanöstern. Orginalet - Shole Zard - är en persisk rispudding men här har jag bytt ut riset mot chiafrön. Kryddor, färg och smak gör att den passar in mycket väl under december månad!

Receptet ger 2 små portioner men går att dubbla.

Chiapudding fungerarbåde som frukost, mellis... Läs mer

20 min Rawfood 2 port.

Gör så här

1

Blanda chiafrön, saffran, rosvatten & rissirap med lite av mjölken, häll på resten av mjölken & rör om ordentligt. Blanda i russin & täck över bunken. Låt stå över natten i kylen!

2

Innan servering så skopa lite av chiapuddingen i botten på ett litet glas/skål, strö på lite granatäpple & fyll på med mer chiapudding. Hacka mandel, pistagenötter & fikon. Blanda nötter, fikon & granatäpple. Lägg på blandningen på puddingen, avsluta med att mortla kardemumma & strö på toppen.

Det här blir två mindre portioner eller en större.  Det går utmärkt att dubbla receptet.

 

Bilder

Recept

Filtrera