Fyllda zucchinirullar

Ingredienser

En matig raw food rätt som passar på en buffé, mättande huvudmål eller som plockmat. Garanterat gott!

Tomat & zucchini! Två favoritingredienser i mitt kök & två kamrater som gifter sig bra tillsammans!

Detta... Läs mer

60 min Vegetarisk

Gör så här

1

Färskost röran: Börja med att mixa cashewnötter, citronjuice, dadel, vitlök, blötläggningsvatten från tomaterna & vatten till en jämn kräm. Ta bort 1 msk kräm till tomatsåsen. Tillsätt kokosoljan & mixa in det ordentligt.

Hacka soltorkade tomater & basilikablad, vänd ner det i cashewkrämen. Rör sist i olivolja & smaka av med salt & peppar. Ställ kallt så länge.

2

Raw tomatsås: Mixa alla ingredienser förutom olivolja, salt & peppar till en sås. Rör i olivolja, smaka av med salt & peppar.

3

Zucchini: Blanda vatten & salt så de löser sig. Lägg i zucchinin som är hyvlad i remsor & låt ligga i saltat vatten ca 5 minuter. Torka av zucchinin & låt ligga mellan hushållspapper ca 10 minuter. Lägg sen ca en tsk fyllning på en remsa & rulla ihop. Fortsätt att fylla alla remsor med fyllning.

4

Örtolja: Värm olja & örter till max 42 °C & mixa sedan med en stavmixer. Rör i pressad citron & smaka av med salt & peppar. Skeda på tomatsås på ett uppläggningsfat & lägg på zucchinirullar. Toppa med extra basilika, örtolja & pinjenötter.

5

Topping: Toppa med pinjenötter, örtoljan & färska basilikablad.

Bilder

Recept

Filtrera