Pepparkaksgrottor med lingonchia

Ingredienser

Idag blir det pepparkaksgrotta med lingonchia, små kakor som vi oftast får som hallongrottor, idag en raw food variant!

30 min Rawfood 8 port.

Gör så här

1

HUR GÖR MAN: Börja med att smälta kokosoljan i vattenbad & tillsätt kokossocker, rör så att det löser upp. Tillsätt sen mjölk & pepparkakskrydda, rör så allt blandar sig. Mal gärna mandlar & havregryn i en kryddkvarn för att få den finmald! Lägg sen mjöl, salt, kokosnektar & de blöta ingredienserna i en matberedare. Låt maskinen arbeta tills degen går ihop! Ställ gärna kallt i kylen en stund.

2

PEPPARKAKSKRYDDA: Lägg alla ingredienser i en kryddkvarn och finmal. Det går även bra att mortla eller köpa färdig pepparkakskrydda.

3

LINGONCHIA: Mixa ihop allt till en sylt.

4

GÖR KAKOR: Arbeta lite med degen på ett bakplåtspapper & gör den spolformig, skär ca 10 – 12 bitar och rulla till en boll. Tryck med tummen i mitten på bollen. När det är gjort på alla bollar så klicka ut en liten klick sylt mitt på kakan.

Lägg alla kakor på torkbricka på 42°C & låter stå i torkugn i ca 2 -3 timmar. Eller så lägger man dem på en ugnsplåt som är täckt med bakplåtspapper,  ställer in ugnen på 50°C & låter luckan stå lite på glänt.

Bilder

Recept

Filtrera