Raw Fikon Cheescake

Ingredienser

En Raw fikon cheesecake som har en liten ton av olivolja! Det tar mindre än en timme att mixa ihop + 6 timmar i frysen!

1) Till fyllningen Cashewnötter ca 3,5 dl i torrvara ger 5 dl blötlagda.

2)... Läs mer

60 min Rawfood 8 - 12

Gör så här

1

BOTTEN!
Börja med att lägg alla ingredienser till botten i en mixer & mixa ihop allt till en massa som håller ihop. Klä en form som mäter 15 cm med bakplåtspapper i botten. Tryck ut massan i botten & jämna till. Ställ kallt.

2

FYLLNING 1
Lägg  fikon, 1,5 dl blötläggnings vatten från fikonen & cashewnötter i en blender/ mixer &  mixa slät. Smält kokosolja i ett vattenbad på låg temperatur. Tillsätt rissirap, kokosolja, vaniljextrakt & flingsalt och mixa klart. Häll detta över kakbotten & slå formen lite lätt i arbetsbordet så fyllningen fördelar sig jämnt. Ställ i frysen i ca 1 timme.

3

FYLLNING 2
Smält kokosolja på låg värme i vattenbad & ställ åt sidan så länge. Lägg samtliga ingredienser i en blender / mixer men uteslut i detta steg olivolja & kokosoljan. Mixa slät & tillsätt kokos/ olivolja, mixa klart. Ställ i kylen.

4

När kakan har stått i frysen i ca 1 timme ta fram den och häll på fyllning 2. Fördela jämnt & slå åter igen formen lite lätt i arbetsbordet. Ställ i frysen minst 6 timmar.
Ta fram och låt stå i kylen i ca 1,5 - 2 timmar innan valfri dekorering & servering.

Bilder

Recept

Filtrera