Saffranshjärtan med kolakräm & lingon

Ingredienser

Saffranshjärtan av polenta serverad med cashewkolakräm och lingon! Passar lika bra som ett trevligt mellanmål som en enklare dessert. Servera med lite grädde och lite sylt.

60 min Vegetarisk 2-4

Gör så här

1

POLENTAHJÄRTAN: Värm upp 1/2 dl av mjölken & lös upp saffran, tillsätt björksocker & resten av mjölken. Låt det koka upp.
Häll ner polenta grynen & rör om. Sänk värmen & låt koka på svag/mellanvärme i 4 minuter. Rör undertiden.
När det har kokat i 4 minuter arbeta in mandelsmöret i polentan med en slickepott. Rör ordentligt under medan kastrullen fortfarande är på plattan. När allt är jämnt & polentan är slät, blöt en form (ca 20 x20 ) cm och bred ut polentan. Ca 1 1/2 cm tjock och platta till den så det blir en slät yta.
Låt svalna & ställ den i kylen att sätta sig.

2

CASHEWKRÄM: Lägg alla ingredienser förutom kokosolja i en mixer mixa slät, tillsätt kokosolja & mixa klart. Ställ kallt.

3

GÖR HJÄRTAN: Ta en passande form, jag tog ett pepparkakshjärta och tryck ut bitar. Det går även att skära bitar.
Värm kokosolja i en stekpanna på mellanvärme & ge bitarna en liten yta på varje sida. De ska inte serveras heta utan mer rumstempererade. Klicka på en msk kolasås & toppa med lingon eller valfria bär.

Bilder

Recept

Filtrera