Saffranshjärtan av polenta serverad med cashewkolakräm och lingon! Passar lika bra som ett trevligt mellanmål som en enklare dessert. Servera med lite grädde och lite sylt.
POLENTAHJÄRTAN: Värm upp 1/2 dl av mjölken & lös upp saffran, tillsätt björksocker & resten av mjölken. Låt det koka upp.
Häll ner polenta grynen & rör om. Sänk värmen & låt koka på svag/mellanvärme i 4 minuter. Rör undertiden.
När det har kokat i 4 minuter arbeta in mandelsmöret i polentan med en slickepott. Rör ordentligt under medan kastrullen fortfarande är på plattan. När allt är jämnt & polentan är slät, blöt en form (ca 20 x20 ) cm och bred ut polentan. Ca 1 1/2 cm tjock och platta till den så det blir en slät yta.
Låt svalna & ställ den i kylen att sätta sig.
CASHEWKRÄM: Lägg alla ingredienser förutom kokosolja i en mixer mixa slät, tillsätt kokosolja & mixa klart. Ställ kallt.
GÖR HJÄRTAN: Ta en passande form, jag tog ett pepparkakshjärta och tryck ut bitar. Det går även att skära bitar.
Värm kokosolja i en stekpanna på mellanvärme & ge bitarna en liten yta på varje sida. De ska inte serveras heta utan mer rumstempererade. Klicka på en msk kolasås & toppa med lingon eller valfria bär.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!