Couscous med svamp

Ingredienser

Här blandar jag israelisk couscous med söta russin, svamp och kikärter, samt lite smulad fetaost för sältan och texturens skull.

Den här rätten är en perfekt vegetarisk förrätt serverad med bröd, sallad och en flaska rött.

40 min Vegetarisk 8 port.

Gör så här

1
Sautera lök och vitlök i 2 msk olivolja i en kastrull på medelstark värme i 3 minuter. Tillsätt den skivade svampen och sautera i 4 minuter. Rör sedan i buljong, couscous, salt och peppar. Låt det koka upp och täck sedan över och sänk värmen. Låt det sjuda i 15 minuter under sporadisk omrörning.
2
När nästan all vätska har absorberats så överför couscousen till en stor ugnsform och låt det svalna i 10 minuter. När det har svalnat så för över couscousen till en stor skål. Separera eventuella klumpar.
3

Sautera sedan kikärtor och russin i den resterande olivoljan på medelstark värme i cirka 3 minuter. Blanda ihop kikärtor och russin med couscousen försiktigt. Avsluta med att strö över den smulade fetaosten.

Bilder

Recept

Filtrera