Grillade grönsaker

Ingredienser

Grillade grönsaker är både fräscht och enkelt. Skiva fänkål och blomkål rakt genom kärnan så håller skivorna sig intakta under grillningen.

30 min Vegetarisk 6 port.

Gör så här

1

Tänd en grillen.

2

Pensla basilikaolja på grönsakerna.

3

Blanda olivolja med basilika i en medelstor skål och krydda generöst med salt och peppar.

4

När grillen är medelvarm, lägg aubergineskivorna på den hetaste delen av grillen och omge med portobellos och skivad fänkål.

5

Grilla och pensla ofta med olja och vänd en gång tills grönsakerna har fått en fin färg, ca 6 minuter för aubergine och 10 minuter för portobellos och fänkål. För över grönsakerna till en tallrik och täck löst med folie.

6

Lägg zucchini och gul squash på den hetaste delen av grillen och omge dem med blomkål och röd paprika.

7

Grilla och pensla ofta med basilikaolja och vänd en gång tills grönsakerna har fått en fin färg, 1 till 2 minuter för zucchini, 6 minuter för paprika och 10 minuter för blomkål. Lägg grönsakerna på en tallrik och servera med dressing.

Bilder

Recept

Filtrera