Pasta med oliver & ansjovis

Ingredienser

Egentligen kan det vara lite tråkigt med kalla pastasallader, men det här är ett undantag. Servera i en stor serveringsskål, gör ett hål i mitten av pastan och fyll den med en tomat- och mozarellasallad.

15 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Koka upp vatten i en stor kastrull på hög värme, salta och tillsätt spaghettim. Koka tills spagettin är mjuk och skölj sedan i kallt vatten. Ställ åt sidan.

2

Placera en medelstor stekpanna på medelhög värme. När det är varmt tillsätt 1 msk av oljan. Tillsätt sedan vitlök, ansjovisfiléer, kapris och oliver och koka detta tills de är lagom tillagade, cirka 5 till 7 minuter.

3

Överför olivblandningen till en matberedare. När maskinen är igång så tillsätter du gradvis resterande ingredienser såsom 1 msk olja, salt, peppar och vinäger. Rör om tills mixen är helt mjuk.

4

Tillsätt olivmixen och rosmarin till spagettin, rör om väl och servera omedelbart. Strö över parmesanost på toppen.

Bilder

Recept

Filtrera