Äppelrosor

Ingredienser

Små, vackra äppelrosor med frasig smördeg och kanel. Goda som de är, eller tillsammans med hemkokt kolasås och vaniljglass.

60 min Dessert 12 port.

Gör så här

1

Dela äpplena i halvor från toppen till botten och ta bort kärnhuset. Skiva i så tunna skivor som möjligt.

2

Fyll en skål med vatten och blanda i citronsaften, lägg i äpplena och ställ in i mikron på full effekt i 3 minuter. Sila av vattnet och ställ äpplena åt sidan.

3

Mixa smöret med kanel och socker, smaka av.

4

Kavla ut smördegsplattorna och dela i 6 st lika stora remsor, bred på smörblandningen på varje remsa.

5

Lägg på ca 8 st äppelskivor längst med varje remsa, med skalsidan uppåt. Halva skivorna ska sticka ut över kanten. Vik över nedre halvan av remsan över äppelskivorna.

6

Rulla varje längd från ena sidan till den andra,  till en ros, och placera i en muffinsplåt.

7

Grädda äppelrosorna i 175°C i  ca 35-40 minuter eller tills de känns helt klara.

Bilder

Recept

Filtrera