Crudités Bagna Cauda - råa grönsaker med varm vitlöks- och sardelldippsås

Ingredienser

Finns inget bättre vårtecken än att doppa spröda färska grönsaker - crudités - i en varm, ljuvlig sås med vitlök, sardeller och olivolja! Så franskt!

30 min Generell 6 port.

Gör så här

1

Förbered alla grönsakerna genom att tvätta dem, skala vissa och skära dem i bitar lämpliga att doppa.

2

Skär bort kanterna på brödet och riv det i småbitar. Lägg det i en skål, häll på mjölken och mosa ihop det med en gaffel. Ställ åt sidan.

3

Lägg sardellerna i en skål och mosa dem. Pressa över vitlöksklyftorna. Häll av eventuell överflödig mjölk från brödet. Lägg även brödmoset i skålen och blanda ihop. Vispa försiktigt i oljan, lite åt gången, tills det blir en jämn sås.

4

Smält smörklicken i en kastrull på låg värme. Lägg i röran och värm försiktigt under ständig omrörning. Håll gärna såsen varm/ljummen över en värmekälla under serveringen om du har möjlighet (typ på en ställning över värmeljus). Doppa grönsakerna i den varma såsen!

Bilder

Recept

Filtrera