Hallonyoghurtglass med chokladsmulor

Ingredienser

En enkel och snabb yoghurtglass med frysta hallon smakar väldigt bra tillsammans med choklad och blåbär. Glassen ska ätas direkt den är klar.

150 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Hallonyoghurtglass: Vispa grädden fast. Mixa bären med yoghurten och sockret. Vänd ner grädden. Smaka av.

I glassmaskin, kör smeten i ca 20 minuter. Ät direkt.

Om du inte har glassmaskin, frys i ca 2.5 timmar och rör om varje halvtimme. Ät direkt.

2

Chokladsmul: Sätt ugnen på 200 grader.
Kör vetemjöl, socker, salt, 0.5 dl kakao och kallt smör i en matberedare till smulig konstistens. Smaka av, tillsätt eventuellt mer kakao för kraftigare chokladsmak. Tillsätt havregryn och kör några varv till.
Sprid ut smulorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta smulorna tills de är torra, ca 5-8 min. Tag ut plåten och låt smulorna ligga kvar på den varma plåten att torka lite till.

3

Lättvispade gräddklickar: Vispa den andra decilitern vispgrädde lätt, smaksätt med lite citronsaft och en gnutta vaniljsocker.

4

Servera glassen, chokladsmulorna med färska blåbär tillsammans med små klickar lättvispad citrongrädde.

Bilder

Recept

Filtrera