Gör dina egna gnocchi, passar både som egen rätt eller som tillbehör. Variera rätten genom att blanda med pesto, tomatsås eller din egen favoritsås.
Koka potatisen i en stor kastrull med skalet på tills den är mjuk.
Låt svalna något och skala sedan potatisen. Pressa ner potatisen i en bunke, använd gärna en potatispress så att du inte får några klumpar.
Blanda i ägg och salt. Tillsätt även mjöl och arbeta fram en fin deg, tänk på att du kanske inte behöver använda allt mjöl.
Strö lite mjöl över en arbetsyta och dela upp degen i mindre bitar som du kan rulla till ca 2 cm tjocka stänger.
Skär upp stängerna i 2 cm långa bitar. Mönstra genom att försiktigt pressa en gaffel tvärs över bitarna.
Låt gärna vila en stund, koka sedan försiktigt i någon minut under omrörning. Du vet att din gnocchi är klar när de flyter upp till ytan.
Blanda gnocchi med din favoritsås och servera tillsammans med lite riven parmesanost.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!