Huevos rancheros, eller mexikanska ägg är den optimala brunchrätten. Denna variant består av ägg som pocheras i en salsasås med rökt chipotle och koriander, serverat med majstortillas.
Stek majstortillas i rikligt med olja 20-30 sekunder per sida så att de blir lite "puffiga". Täck med alimuniumfolie och ställ åt sidan.
Blanda tomater och tomatjuice med lök, vitlök, chipotle, koriander och salt i en mixerskål och mixa till en slät puré. Häll den mixade salsan i en traktörpanna/stekpanna med lock och låt sjuda ihop tills den tjocknar något, ca 10 minuter.
Knäck äggen i 4 kaffekoppar. Gör 4 hål i salsan med hjälp av en slev och sänk snabbt ner ett ägg i varje hål med hjälp av kaffekoppen. Försök att göra detta så snabbt som möjligt så att äggen får tillagas ungefär lika länge. Lägg på locket och låt äggen pocheras 3-4 minuter.
Strö över hackad koriander och servera med majstortillas.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!