Julhjärtetårta med gorgonzola, granatäpple & valnötter

Ingredienser

Härlig smörgåstårta i fina bitar i form av hjärtan, med ädelost, nötter och friska, syrliga granatäppelkärnor.

20 min Generell 4 port.

Gör så här

1

Ta undan 4 tsk gorgonzola till dekoration.
Rör ihop resten med färskosten. Bred bottenkakan med oströran.

2

Andra brödkakan: bred ut oströran. Strö över 2 msk granatäppelkärnor och 1 dl grovt hackade valnötter.

3

Tredje brödkakan: bred ut nästan all oströra men spara några matskedar. Skiva päronet tunt och stänk lite citronjuice över. Fördela päronskivorna över oströran.

4

Fjärde brödkakan: blanda den återstående oströran med creme fraichen och bred ut.
Lägg en klick gorgonzola på varje hjärta.
Vänd grönkålen i olivolja och citronjuice, salta och peppra efter smak. 

Dekorera tårtan med granatäppelkärnor, valnötter och grönkål.

Bilder

Recept

Filtrera