Klassiska Quorn Burgaren

Ingredienser

Det här är en klassisk burgare där allt är hemmagjort! Brödet, biffarna och tillbehören gör du själv. Låter det jobbigt? Det är garanterat värt mödan!

60 min Grill 4 port.

Gör så här

1

Hamburgerbröd
Smula ned jäst i en bunke. Smält smöret och häll sedan ned mjölk. Värm till 37 grader.
Blanda degvätskan med jästen så att den löser sig.
Tillsätt salt och mjöl (men spara lite till utbakningen). 
Låt degen gå i ca 10 minuter i en bakmaskin.
Jäs under bakduk i 30-40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bord och rulla bollar (30 gram). Lägg bollarna på en plåt med bakpapper och jär under bakduk i 30 minuter. 
Värm under tiden ugnen till 225 grader. Pensla bröden med vispat ägg och strö Ev. på sesamfrön. Grädda i 10 minuter.

2

Hamburgare
Blanda alla ingredienser och rulla till bollar (70 gram styck).
Forma till burgare och ställ åt sidan att vila i 20.30 minuter.
Stek sedan i matfett 3-5 minuter per sida på medelvärme.

3

Ketchup
Vispa ihop samtliga ingredienser tills du har en slät en fin ketchup.

4

Karamelliserad lök
Stek löken gyllende i en stekpanna med smör tills den mjuknat. Tillsätt sockret på slutet och rör om.

5

Montering
Dela bröden på hälften och fyll senda med samtliga tillbehör och biffen.

Bilder

Recept

Filtrera