Köttfärssås med Angostura

Ingredienser

Köttfärssås med Angostura bitter för extra djup i smaken.

90 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Hacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs grönsakerna på låg värme tills de har mjuknat. Pressa ner 2 vitlöksklyftor eller finhacka dem. Låt fräsa med de andra grönsakerna i någon minut.

2

Tillsätt blandfärsen och låt den bryna. Häll på din Angostura Aromatic Bitter ca 4–6 stänk (dashes). Addera mer för en djupare smak.

3

Tillsätt sedan tomatpurén och låt fräsa med någon minut. Tillsätt vatten och låt få ett snabbt uppkok.

4

I med tomatkross, oregano, timjan, lagerblad i pannan. Salta och peppra. Tillsätt mer Angostura bitter efter behag.

Låt puttra under lock i minst 20 minuter men för att få ett fint djup i köttfärsen låt den stå och puttra i en timma för bästa smak.

Bilder

Recept

Filtrera