Kyckling i gröncurry

Ingredienser

Gäng Kieow Waan - Thailändsk gröncurrygryta. Passar lika bra med biff, fläsk, fisk eller räkor som den gör med kyckling.

30 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Fräs currypastan på låg värme i en wokpanna på låg värme tills den ger en god doft.

2

Öka värmen och häll i kokosmjölken. Koka upp.

3

Skär kycklingen i centimetertjocka strimlor. Lägg sedan i den kokande kokosmjölken tillsammans med fisksås och palmsocker. Koka tills kycklingen nästan är helt klar.

4

Dela äggplantorna i klyftor och skär paprikan i bitar om 2x2 cm. Lägg ner i kokosmjölken tillsammans med babuskotten och koka tills att de blir halvmjuka. Cirka 2-3 minuter.

5

Lägg i sötbasilikan och tag genast av wokpannan från värmen.

6

Garnera med hackad spansk chili och servera tillsammans med ris eller nudlar.

Bilder

Recept

Filtrera