Gai Phad Met Mamuang som rätten heter på Thailändska är en favorit hos många. Även om några föredrar att hoppa över koriandern.
Koka ihop alla ingredienser till såsen utom buljongtärningen på medium värme. Smaka sedan av genom att bryta ner bitar av buljongen i såsen.
Du kan sedan ställa av såsen, om du vill kan du till och med göra såsen i förväg och förvara i kylen.
Fräs vitlöken i olja i en wokpanna på låg värme. Dela kycklingen i bitar och lägg ner i wokpannan. Stek i ca 2 minuter.
Häll i såsen. Dela broccoli och ananas i bitar och stek sedan tillsammans med kyckling i ytterligare en minut.
Dela paprika och gullök och stek tillsammans med resten tills de mjuknar. Ca 1-2 minuter.
Lägg i en dl cashewnötter. Blanda ordentligt och tag sedan av spisen.
Garnera med resten av cashewnötterna och hackad koriander. Servera!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!