Kycklingschnitzel i Airfryer

Ingredienser

Kycklingschnitzlar är en favorit som är enkelt att göra. Kycklingfiléerna blir gyllenbruna och krispiga på utsidan och möra och saftiga på insidan i Airfryer. En annan vinst är att det blir väsentligt mindre fett. Receptet är från Philips Airfryer.

30 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Skär varje kycklingbröst horisontellt i två lika stora schnitzlar. Krydda med salt och svartpeppar.

2

Lägg mjölet i en skål. Vispa ägget i en annan skål. Tillsätt ströbröd i en tredje skål.

Täck först kycklingschnitzlarna med mjöl på båda sidor. Doppa dem sedan i ägget och låt överskottet rinna av. Täck dem sedan jämnt med ströbröd.

Pensla eller spraya dem med vegetabilisk olja.

3

Placera två brödade schnitzlar i korgen och tillaga i Airfryern, 10 minuter på 200°C. Upprepa med de återstående två schnitzlarna.

4

När de är klara! Ta ut kycklingschnitzlarna från Airfryern och servera.

Bilder

Recept

Filtrera