Grillat är väl ändå godast, och den klassiska BBQ-kryddan är svårslagen. Servera dina grillade spett tillsammans med en grillad sallad och en magisk beamayo.
Fredagskocken Mattias Larsson har komponerat smakrika och lättlagade grillrecept med Lönnebergas två kycklingnyheter. I detta recept används Lönneberga Kycklingspett Barbeque.
Beamayo: skala och finhacka schalottenlöken, lägg i en kastrull tillsammans med vinäger, vatten och stjälkarna från dragonen och persiljan. Koka ner tills cirka 2 msk återstår. Sila reduktionen och låt den svalna.
Lägg äggulor, dijonsenap, reduktionen du precis kokat ihop och en rejäl nypa salt i en matberedare.
Starta matberedaren och tillsätt oljan sakta under mixning till en fin majonnäs. Smaka av med salt och blanda sedan ner de hackade örterna.
Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
Grillad sallad: ansa sparrisen och blanda med cocktailtomater och potatis. Häll på lite olja, salt och svartpeppar och rör runt försiktigt. Grilla grönsakerna några minuter till fin grillyta.
Servering: fördela de grillade grönsakerna på fyra tallrikar och strö över ruccola. Toppa med kycklingen och en klick beamayo.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!