Medelhavskyckling med melonsallad

Ingredienser

En somrig kombination av medelhavssmaker där Lönnebergas örtiga kyckling och solmogen, söt melon möter en härlig fetaostkräm. Smakmagi av Louise Johansson för Lönneberga 2025. 

45 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Fetaostkräm: mixa fetaost och olja slät, ställ åt sidan. I en hög kanna - mixa ägg, citronsaft, vatten, honung och salt. Tillsätt fetaostoljan i en tunn stråle under mixning tills såsen binder till majonnäs.

2

Melonsallad: lägg salladsbladen på ett stort fat. Dela, och kärna ur melonen. Skär varje halva i 8 klyftor. Gör 4 snitt i varje klyfta och lägg på salladen. Dela en citron på hälften och den andra i 4 klyftor. Grilla någon minut och pressa den halverade citronen över salladen. Ringla över olivolja och toppa med plockade blad av dragon och basilika. Salta och peppra efter smak.

3

Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisning på förpackningen. Lägg på ett fat och toppa med kapris, oliver och de grillade citronklyftorna.

4

Servera kycklingen med den fräscha melonsalladen och fetaostkrämen.

Bilder

Recept

Filtrera