Grönsaksgrytan Niramish kan syfta på flera olika typer av grönsaksgrytor, men innehåller i detta fall säsongsbetonade grönsaker och mungbönor. Ur kokboken "Masala Mama" av Rizwan Qadery.
Foto: Simon Bajada
Förlag: Natur & Kultur
I den ursprungliga rätten används lau (en... Läs mer
Värm en kastrull till medelvärme och rosta mungbönorna och de torra kryddorna tills de doftar tydligt.
Tillsätt olja och stek kryddorna 1–2 minuter. Tillsätt potatis, morot, blomkål, lök, vitlök och ingefära. Stek 2 minuter. Tillsätt vatten och låt puttra under lock cirka 5 minuter.
Tillsätt alla övriga grönsaker och chili. Rör runt och koka under lock tills grönsakerna är färdigkokta, 5–10 minuter.
Smaka av med salt. Pressa i citronen. Tillsätt 1 msk bagar i grytan. Toppa grytan med friterad lök.
Bagar – kryddolja
Bagar är en kryddolja som blir en avslutande smakinjektion.
Värm oljan i en liten kastrull. Tillsätt lök och vitlök och bryn lätt tills de fått färg och en härlig rostad karaktär. Tillsätt kryddorna och stek tills aromerna frigörs i oljan.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!