Niramish - grönsaksgryta

Ingredienser

Grönsaksgrytan Niramish kan syfta på flera olika typer av grönsaks­grytor, men innehåller i detta fall säsongsbetonade grönsaker och mungbönor. Ur kokboken "Masala Mama" av Rizwan Qadery.

Foto: Simon Bajada
Förlag: Natur & Kultur

I den ursprungliga rätten används lau (en... Läs mer

60 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Värm en kastrull till medelvärme och rosta mungbönorna och de torra kryddorna tills de doftar tydligt.

2

Tillsätt olja och stek kryddorna 1–2 minuter. Tillsätt potatis, morot, blomkål, lök, vitlök och ingefära. Stek 2 minuter. Tillsätt vatten och låt puttra under lock cirka 5 minuter.

3

Tillsätt alla övriga grönsaker och chili. Rör runt och koka under lock tills grönsakerna är färdigkokta, 5–10 minuter.

4

Smaka av med salt. Pressa i citronen. Tillsätt 1 msk bagar i grytan. Toppa grytan med friterad lök.

5

Bagar – kryddolja
Bagar är en kryddolja som blir en avslutande smakinjektion.

Värm oljan i en liten kastrull. Tillsätt lök och vitlök och bryn lätt tills de fått färg och en härlig rostad karaktär. Tillsätt kryddorna och stek tills aromerna frigörs i oljan.

Bilder

Recept

Filtrera