En härligt grön pasta som du svänger ihop på max 20 minuter. Den perfekta vardagsrätten!
Börja med att koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Under tiden den kokar gör du peston.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Mixa sedan nötter, basilika, vitlök och parmesan i en mixer eller med en stavmixer (Spara lite av osten till servering). Tillsätt olivoljan i en jämnståle tills du får önskad konsistens.
Smaka sedan av med salt och peppar.
Häll av vattnet från pastan och häll sedan tillbaka i kastrullen.
Häll ned peston och rör runt.
Dela tomaterna på mitten och blanda försiktigt ned i pastan precis innan servering.
Vid serveringen börjar du med att lägga lite sallad i botten på varje tallrik, häll på pastan och toppa med parmesan och svartpeppar.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!