Sticky orange chicken med brysselkål

Ingredienser

Philips Airfryer har tillsammans med bl a Sofia Henriksson tagit fram goda recept till jul – tillagade billigare och snabbare i Philips Airfyer.

Spara tid, pengar och energi genom att laga julmaten i Philips Airfryer, utan att tumma på vare sig... Läs mer

30 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Blanda lingon och socker i en skål. Rör om då och då tills allt socker löst upp sig.

2

Börja sedan med att blanda ingredienserna till marinaden. Koka upp på spisen tills den börjat tjockna något.

3

Vänd kycklingfiléerna i majsstärkelse och rensa brysselkålen, dela potatisen på mitten.

4

Lägg sedan brysselkål i botten av airfryern tillsammans med potatisen. Ringla över 1 msk olja, salt och svartpeppar. Lägg över ett grillgaller och lägg kycklingen över.

5

Tillaga i airfryern på 200° C i 13 minuter.

6

Öppna airfryern, ta alla kycklingfiléer och vänd i marinaden.

7

Tillaga ytterligare 3-5 minuter på 200° C i airfryern tills de fått fin färg.

8

Servera kycklingen med brysselkål, potatis och lingon.

Bilder

Recept

Filtrera