Vietnamesisk nudelsoppa

Ingredienser

En snabb middag eller en enkel sommarlunch. Rena fräscha smaker gör att denna rätt passar nästan alla tillfällen.

30 min Soppa 6 port.

Gör så här

1

Kärna ur och finhacka chilin. Skiva salladslöken och ingefäran tunt.

2

Finstrimla morötterna, hacka koriander och lägg detta åt sidan.

3

Koka risnudlarna engligt instruktionerna på förpackningen. Häll sedan av, spola i kallt vatten och portionera upp nudlarna i djupa tallrikar.

4

Skär upp köttet i strimlor.

5

Fräs ingefära, chili och salladslök en kort stund i en kastrull. Häll på vatten, buljong, fisksås, soja och limesaft. Låt koka upp och koka sedan i ett par minuter. Lägg ner köttet och låt stå tills köttet fått en brun färg runt alla bitar.

6

Lägg på de strimlade morötterna ovan på nudlarna i tallrikarna, häll sedan över kött och buljong. Toppa med böngroddar och koriander.

Bilder

Recept

Filtrera