Bananpannkakor

Ingredienser

Gluten- och laktosfria bananpannkakor gjorda på hasselnötsmjölk, mandelmjöl och bovete. Passar lika bra till frukost, mellanmål eller som efterrätt. Variera genom att byta ut mjölken mot exempelvis mandelmjölk.

30 min Baka ca 20 st

Gör så här

1

Mixa samman hasselnötsmjölk, banan och dadlar.

2

Rör ner äggen i mjölkblandningen.

3

Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, bakpulver och kryddor i en skål. Rör ner i äggblandningen och mixa på låg effekt till en jämn smet.

4

Hetta upp kokosolja eller smör i en stekpanna. Smeten räcker till ca 20 st lite större plättar. Lagom storlek är 2-3 pannkakor per omgång i en vanlig stekpanna. Vänd pannkakorna försiktigt - ett bra knep är att när det börjar synas bubblor på ovansidan av pannakakorna är det dags att vända!

5

Servera med blåbär och honung.

Bilder

Recept

Filtrera