De här sconesen är bakade på siktat dinkelmjöl och blir extra saftiga med finrivet äpple i smeten.
Smeten är ganska lös och jag gräddar dessa i en smord muffinsplåt för att de ska få fin höjd.... Läs mer
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig massa.
Blanda ner mjölken och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Tänk på att inte överarbeta degen.
Tillsätt finrivet äpple och eventuellt vaniljpulver.
Smörj muffinsplåten med smör eller olja. Fördela ut smeten i formen och strö över råsocker.
Grädda mitt i ugnen, ca 12-15 minuter, tills sconesen fått fin färg.
Servera dina nygräddade scones med marmelad och en god ost, eller kanske ännu bättre – med vispad grädde och sylt!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!