Dinkelscones med äpple

Ingredienser

De här sconesen är bakade på siktat dinkelmjöl och blir extra saftiga med finrivet äpple i smeten.

Smeten är ganska lös och jag gräddar dessa i en smord muffinsplåt för att de ska få fin höjd.... Läs mer

25 min Baka 12 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig massa.

3

Blanda ner mjölken och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Tänk på att inte överarbeta degen.

4

Tillsätt finrivet äpple och eventuellt vaniljpulver.

5

Smörj muffinsplåten med smör eller olja. Fördela ut smeten i formen och strö över råsocker.

6

Grädda mitt i ugnen, ca 12-15 minuter, tills sconesen fått fin färg.

7

Servera dina nygräddade scones med marmelad och en god ost, eller kanske ännu bättre – med vispad grädde och sylt!

Bilder

Recept

Filtrera