Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Enkel chokladglass med krossade maränger

Ingredienser

Vispgrädde och kondenserad mjölk är det enda du behöver för att få till grunden till den här glassen.

Ibland får man faktiskt fuska lite. Särskilt smidigt är det här receptet om man inte har någon... Läs mer

360 min Dessert 6 port.

Gör så här

1

Vispa grädden fluffig.

2

Smält mjölkchokladen försiktigt i micro eller över vattenbad. Blanda den kondenserade mjölken med den smälta chokladen, rör ordentligt till en jämn smet. Blanda ner ca 1 dl av grädden i chokladen och vänd sedan ner chokladblandningen i den resterande grädden, lite i taget. Blanda väl. (Vill du ha en naturell glass, blandar du den kondenserade mjölken direkt med grädden och smaksätter sedan med det du tycker om.)

3

Hacka den mörka chokladen grovt och blanda ner i smeten. Krossa valfri mängd maränger, blanda ner ungefär hälften i glassmeten och spara resten till att strö på toppen av glassen.

4

Häll smeten i en frystålig form. Jämna till ytan och strö över krossade maränger.

5

Ställ i frysen för att stelna, ca 6 timmar eller över natten.

6

Ta fram och låt tina en liten stund före servering. Skopa gärna upp i glasstrutar!

Bilder

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här