Fröknäcke kan göras på många olika sätt. Här har jag blandat fröerna med havremjöl och färsk oregano.
Goda att knapra på till mellanmål eller med en god dessertost på till kvällen. De är även väldigt... Läs mer
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda fröerna med havremjöl, havssalt och psylliumhusk.
Tillsätt olivolja och kokande vatten och rör ordentligt. Blanda ner den hackade oreganon. Låt blandningen svälla några minuter.
Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett till papper över och kavla ut så tunt och jämnt som möjligt med en kavel, dra sedan bort det översta pappret. Strö över oregano och flingsalt.
Grädda mitt i ugnen ca 45-50 minuter. Knäcket ska få lite färg och bli hårt, men se upp så att det inte bränns. Man kan stänga av ugnen och låta plåten stå kvar en stund på eftervärmen, med luckan på glänt.
Låt knäcket svalna och bryt i bitar.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!