Kalljästa vörtfrallor med russin

Ingredienser

Enkla kalljästa frallor med vörtkryddor och russin. 

Rör ihop alla ingredienser på kvällen och låt stå i kylskåp över natten. På morgonen därpå... Läs mer

60 min Baka 10 port.

Gör så här

1

På kvällen. Blötlägg russinen i 1 dl vatten. Låt stå ca 30 minuter och häll sedan av vattnet.

2

Lös upp jästen i det kalla vattnet. Tillsätt mjölet och sedan de övriga ingredienserna. Rör om med slev tills allt blandats ordentligt, degen ska inte knådas. Plasta bunken och ställ i kylskåp över natten.

3

På morgonen. Sätt ugnen på 250 grader.

4

Mjöla bakbordet och skrapa försiktigt ut degen ur bunken. Ta tag i degens kanter och vik ihop degen till ett paket. Vänd skarven nedåt. Dela degen i jämnstora bitar, ca 10 st. Lägg bitarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Eventuellt formar man dem först försiktigt så att de blir runda.

5

Låt frallorna jäsa 30 minuter på plåten medan ugnen blir riktigt varm.

6

Pensling. Hetta upp vattnet och blanda med sirap. Pensla frallorna med sirapsvattnet. Sätt in plåten mitt i ugnen, stäng luckan och sänk värmen till 200 grader. Grädda 15-20 minuter eller tills frallorna fått fin färg.

7

Pensla med smält smör när de kommit ut från ugnen.

Bilder

Recept

Filtrera