En fräsh dessert med kiwi och gräddig mascarpone - utan tillsatt socker och gi-vänlig!
Se till att använda kiwi som är väl mogen till sylten. Kiwisylten innehåller hälsosamma chiafrön... Läs mer
Kiwisylt med chiafrön. Skala kiwin och skär i bitar. Mixa alla ingredienser med stavmixer till en slät sylt. Häll upp i en burk och ställ i kylskåp någon timme för att stelna till litegrann.
Mascarponegrädde. Rör mascarponeosten smidig tillsammans med honungen. Vispa grädden fluffig, inte för hårt. Blanda samman med mascarponen. Smaka av med vaniljpulver. Fyll upp en spritspåse med mascarponegrädden och låt vila en stund i kylskåp så att den blir riktigt kall.
Rostade nötter. Hetta upp en stekpanna och rosta pistagenötterna lätt någon minut. Hacka dem sedan grovt.
Servering. Varva mascarponegrädde, kiwisylt och rostade nötter i fina glas. Dekorera med kiwi skuren i skivor. Servera direkt.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!