Majsknäcke med rosmarin och flingsalt

Ingredienser

Naturligt glutenfritt knäcke bakat på majsmjöl och polenta, smaksatt med färsk rosmarin och flingsalt.

Degen rörs snabbt ihop och kavlas ut mellan två bakplåtspapper för att få ett tunt och jämnt... Läs mer

50 min Baka 1 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Blanda majsmjöl, polenta, solrosfrön, sesamfrön och salt i en bunke.

3

Tillsätt rapsolja och kokande vatten och blanda väl.

4

Lägg degen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tryck ut den lite lätt och lägg ännu ett bakplåtspapper över. Kavla ut jämnt på plåten. Dra bort det översta pappret. Strö över rosmarin och flingsalt.

5

Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills knäcket fått fin färg. Stäng av ugnen och låt gärna plåten stå kvar en stund på eftervärmen, med luckan på glänt. Låt svalna och bryt sedan i bitar.

Bilder

Recept

Filtrera