Mandelchoklad

Ingredienser

Enkla men väldigt goda chokladpraliner med mandelsmak. Gjorda på mörk choklad och mandelsmör och därför en lite nyttigare godbit. 

 

Pralinerna går fort att göra men behöver någon timme i kylskåp för att stelna. Har man bråttom... Läs mer

15 min Baka 20 stycken

Gör så här

1

Smält chokladen försiktigt i micro eller över vattenbad. Rör ner mandelsmöret och blanda väl tills det smälter. Blanda ner hyvlad mandel och smaka av med en liten nypa salt.

2

Fördela chokladblandningen i pralinformar av silikon och jämna till ytan. Har man inga pralinformar går det bra med ischokladformar. Placera en mandel på toppen av varje pralin. Låt stelna i kylskåp någon timme, alternativt i frysen om man har bråttom.

3

Lossa pralinerna från formarna när de stelnat ordentligt. Förvara i kylskåp.

Bilder

Recept

Filtrera