Baka söta små mördegshjärtan till Alla hjärtans dag!
Klassiska mördegskakor i hjärtform som penslas med ägg och smaksätts med hallonsocker. Ge bort... Läs mer
Mördeg. Dela smöret i mindre bitar. Blanda alla ingredienser i maskin eller för hand till en deg. Tänk på att inte överarbeta degen, den ska bara gå ihop. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp minst 30 minuter.
Hallonsocker. Mixa socker och torkade hallon fint, använd mixerstav eller matberedare.
Sätt ugnen på 175 grader, över/undervärme. Sänk temperaturen 20-25 grader om du använder varmluft.
Kavla ut mördegen tunt, ca 2-3 mm, på lätt mjölat bakbord. Ta ut hjärtan med ett kakmått.
Placera kakorna på bakplåtspappersklädda plåtar.
Rör ihop ägg med vatten och salt, pensla kakorna med äggblandningen och strö över hallonsocker.
Grädda kakorna ca 5-10 minuter beroende på storlek. Kakorna ska knappt få någon färg. Låt svalna på plåten.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!