Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Pumpapuré

Ingredienser

Pumpasäsongen är här! Pumpapuré fixar du enkelt själv genom att rosta pumpan i ugnen och sedan gröpa ur innehållet.

Gott till både matlagning och bakning; i soppor, bröd, muffins och inte minst i amerikansk pumpapaj.... Läs mer

50 min Generell ca 1 liter

Gör så här

1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Dela pumporna i två delar på längden och kärna ur dem.

3

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ringla över lite olja. Lägg pumpahalvorna på pappret med snittytan nedåt.

4

Rosta i ugnen tills pumporna mjuknat ordentligt, ca 45 minuter.

5

Gröp ur fruktköttet med en sked och mixa slätt till en puré.

Bilder

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här